Grupp: Huvudforum

Blackberry - bbry

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-05-13 20:36:34
Ladda ned

"Short interest remains high at 31%, yet we don’t see major near-term negative catalysts,” Mark Sue, an analyst at RBC Capital Markets, said in a report."

jag tänker på Ralf Gylenhammar's "Bed on fire".

pass the popcorn :-)

0
Ogilla!
19
Gilla!
2013-05-13 20:39:47

Snyggt !

BBRY ska man köpa nu och bara lägga i byrålådan, på längre sikt kan det bli en mångdubblare.

MVH

0
Ogilla!
7
Gilla!
2013-05-14 09:29:24

Jag ligger sen i höstas rätt tungt i Blackberry, värderingen är ett nerblankat skämt. Börsvärdet idag är drygt $8 miljarder, de har en kassa på ca $3 miljarder och inga skulder.

Det är en av de mest blankade aktier i USA, av totalt ca 500 miljoner aktier är nu runt 180 miljoner blankade, 2009-2012 fanns det massor av anledningar till att ligga kort i aktien, då var frågan om bolaget skulle överleva, sedan höstas och framåt har i princip alla dessa anledningar försvunnit, kassan har stärkts och nya BB10 har haft en lyckad lansering under våren. Blankningarna har trots detta bara ökat konstant, den enda vettiga förklaringen är att shortsen gör allt vad de kan för att trycka ner priset och sen hoppas på något mirakel.

Sen finns det en samling små obskyra "analysfirmor" i USA som i princip varje vecka vräker ur sig rätt så hysteriska negativa "analyser" om bolaget, köper man aktien måste man vara beredd på att man blir bombad av dessa mer eller mindre påhittade rapporter. Det gick så långt så att en uppenbart falsk analys nyligen från firman Detwiler Fenton fick Blackberry att ta till rättsliga åtgärder då det som i rapporten presenterades som fakta var direkt felaktigt/påhittat. Dessa firmor springer såklart bara blankarnas ärenden men det påverkar ändå aktien negativt. Ofta kommer dessa analyser i klump, flera inom loppet av ett par dygn, kombinerat med rätt hårt säljtryck i aktien.

Under mina 20 år på börsen är situationen i Blackberry senaste halvåret en av de mest absurda jag varit med om, en mer uppenbar prismanipulation kommer man aldrig att stöta på.

Jag klagar dock inte, bara konstaterar läget, jag har kunnat öka min position i aktien på dessa nivåer nu under flera månader, i takt med att bolaget levererar så är det för mig uppenbart att aktien redan i dagsläget bör stå i minst det dubbla, det är bara en tidsfråga innan den här absurda situationen med nästan 200 miljoner blankade aktier får ett slut, kolla vad som hänt i TSLA, FSLR, NFLX på sista tiden så ser ni hur det slutar när shortsen blir klämda och Blackberry har i grunden ett ännu bättre case än alla de aktierna.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-05-14 09:44:28

Här är en mer vettig anlays från Scotia Capital som kom förra veckan, där tror han att Blackberry kan tjäna uppemot $4 per aktie detta år. Aktien står alltså i $16 idag. Skulle han få rätt lär Blackberry om ett år bara ha en kassa motsvarande nästan $10 per aktie, sen kan man ju sätta valfritt p/e tal på $4/aktie i vinst också.

http://blogs.barrons.com/techtraderdaily/2013/05/09/bbry-scotia-sees-bes-10-upside-larger-future-in-m2m-networks/

1
Ogilla!
3
Gilla!
2013-05-14 10:19:51

Jag kan köpa att det finns ett tekniskt case enligt #0 och att aktien skulle kunna få ett sista dödsrycknings-rally på spekulation om att bolagets trend kommer att vända pga nya produkter, ackompanjerat av en rejäl short-squeeze.

Baserat på fundamenta är det dock en rejäl long-shot att tro att trenden ska vända för bolaget:

1. Intäkterna föll från $18.4B till $11.1B från FY12 till FY13 och bolaget blöder

2. Marknadsandelen för Blackberry OS market share är nu under en kritisk nivå och har gått ifrån 20% till 5% från 2009 till 2012 (och sjunkande). Detta gör att man kommer att få ökande problem med att applikationsutvecklare inte kommer att anse det värt att stödja detta OS, vilket i sin tur leder till en djupare negativ spiral etc.

http://blogs-images.forbes.com/louiscolumbus/files/2013/01/Figure-1-market-shares1.jpg

3. Att trenden skulle vända pga av lite nya features på de nya telefonerna, låter mest som analytiker-snack, med liten förankring i verkligheten. Det det handlar om är att bolaget måste lyckas locka användare att byta ifrån iOS och Android till Blackberry OS i stor skala - vilket är en monumental utmaning vid det här laget.

4. Om man inte vänder trenden av sig själva (vilket vore en super-skräll), så är uppköp av kvarlevorna av någon annan det som återstår. Men, HPs köp av Palm och Googles köp av Motorolas mobilenhet förskräcker och visar hur svårt det är för köpare att få avkastning på den sortens affärer. Det är inte troligt att någon kommer att hosta fram ett superbud för att ta över bolaget - eventuellt skulle Microsoft kunna vara intresserade av att köpa bolaget för att försöka föra över användarna till Windows Phone, men någon jätteprislapp på bolaget lär vi inte få se.

0
Ogilla!
6
Gilla!
2013-05-14 10:55:23

Att marknadsandelen har kollapsat är ingen nyhet, det nya systemet BB10 blev försenat och allt de hade att sälja var telefoner som var ganska hopplöst omoderna, trots detta ökade på kassan och antalet användare under hela 2012 så att bolaget blöder är ju delvis felaktigt.

Senaste rapporten visade de vinst igen för första gången på över ett år, då ingick bara en knappt månad av försäljning av den nya luren Z10. Nu har de även släppt Q10 luren, den såldes först under tre dagar på varuhuset Selfridges i UK, det blev den bäst säljande teknikprylen i varuhusets historia.

Om du tror att BB10 bara handlar om lite "nya features" så är du inte påläst för fem öre, det är ett helt nytt system från grunden baserat på QNX (som Blackberry äger) som redan finns bl a i miljontals bilar, GPS prylar, system för att styra kärnkraftsverk, används av NASA osv. Systemet har möjligheter som varken iOs eller Android kan klara av.

De har redan över 100.000 appar till BB10, dessutom har BB10 möjlighet att köra Android appar, man kan själv på egen hand porta över appar från Android till BB10, problemet med appar är något som lär gå över. Dessutom med HTML5 så lär alltfler utvecklare gå ifrån systemet med att utveckla appar till en massa olika system och enbart utveckla till HTML5 så kan det användas av alla system, BB10 har idag bäst stöd för HTML5 av alla mobila OS.

Sen bortser du helt från BES10, deras nya server där ett företag kan hantera alla mobila enheter från samma server, även iPhone och Android enheter, läs på länken jag gav ovan så ser du vad BES10 innebär. Blackberry är fortfarande ett starkt namn inom företagsvärlden, 90% av Fortune 500 bolagen har en Blackberry server, med nya BES10 kan de fortsätta att vara ledande på den marknaden.

Peter Misek som är en av de mer pålästa analytikerna hade länge en säljrek på BBRY, i höstas bytte han fot helt (och blev genast nedring av förbannade hedgefondchefer som låg korta i aktien avslöjade han också), hans köprek baseras till 90% på BES10, han räknar med att de kan dra in över $5 miljarder per år via BES10 inom ett par år, och det är service revenue med marginaler uppemot 70%.

När det gäller lurarna behöver de bara sälja runt 12 miljoner enheter per år för att gå med vinst på den delen, det motsvarar bara ett par procent av marknaden, redan nu är det flera analytiker som justerar upp prognoserna och räknar med att de säljer över 20 miljoner enheter kommande året, det ger en rätt bra vinst.

Blackberry i sin nuvarande kostym behöver inte en stor marknadsnadel på lurar för att överleva och tjäna bra, skulle de bara komma upp i 5% marknadsandel på lurar plus att de tar 10% av företagsmarknaden med BES10 så har vi vinster på över $5 per aktie. Idag står aktien i $16, kassan motsvarar $6 per aktie, verksamheten värderas idag till $10 per aktie och kan redan detta år ge en vinst på över $4 per aktie.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-14 11:00:47

#4

Grafen på din länk verkar vara från Q2 2012, ett år sedan, det var innan någon visste om BB10 öht skulle bli färdigt och komma ut på marknaden.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-14 11:14:38

Intressant mange. glöm inte patents, typ $3b. Jag blev såld efter en interview med CEO vid årsskiftet, läste på lite och det blev en compelling case, ganska far from being a dead man walking.

Man vet aldrig i techvärlden, men med så mycket shorts, typ 30% (what are they thinking) , det krävs inte mycket för att det börjar gör ont.

men caset i #0 ser bra ut oavsett aktien

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-14 11:18:44

Ja patenten bör vara värda minst $3 miljarder, slaktvärdet på bolaget bör vara runt $10-$12 per aktie.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-05-14 11:29:01

#5

Riktigt bra inlägg och bra poänger - jag får retirera halvvägs, särskilt då det är komplext att bilda sig en uppfattning om server-delen av företaget.

På lursidan återstår dock utmaningarna. Det räcker ju inte att ha den bästa och säkraste företagstelefonen (populär hos IT-avdelningar), man måste kunna sälja den till slutanvändaren också. Tyvärr så verkar de flesta (även business-användare) att föredra leksakstelefonerna ifrån Samsung och Apple istället. Jag läser dock vad du skriver om att man nu är så pass slimmade att man inte behöver så stor marknadsandel för att gå runt. Dock så måste man ju ha en kritisk massa att sprida utvecklingskostnaderna för Blackberry OS över, om man ska kunna hålle uppe takten i utvecklingen framöver.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-14 12:13:21

#9

Visst är det så, de är inte ute ur skogen ännu men de har kommit en bra bit på väg, inte minst har de kapat kostnader rätt rejält så ribban för att gå med vinst är idag väldigt låg, nya BB10 OS är ju dessutom utvecklat under ett par år, den största kostnaden bör redan vara tagen där även om de självklart måste fortsätta att utveckla systemet.

Den nyaste luren Q10 har faktist något som är unikt i nuläget, en modern high-end smartphone med fysiskt tangentbord, det finns fortfarande en stor skara människor som föredrar ett fysiskt tangentbord även om det innebär en mindre skärm. Många av dessa har hängt sig kvar med gamla BBRY lurar och lär nu byta upp sig.

Det finns idag ca 75 miljoner Blackberry användare, om de bara lyckas hålla den summan hyffsat konstant framöver så kan man räkna med över 20 miljoner nya lurar sålda per år då folk byter minst vart fjärde år i snitt. Det är alltså tillräckligt för att få en god vinst på lurarna. Skulle de börja ta tillbaka marknadsandelar så blir vinsten rätt fort riktigt god, 5% marknadsandel skulle ju snart innebära 50 miljoner sålda telefoner per år. Försäljningen av Z10 har till nästan 50% gått till helt nya användare enligt Blackberry.

De närmaste kvartalen bör dock antalet användare minska något (vilket shortsen kommer ha som deras enda kvarvarande argument, var beredd på att det kommer bombas ut domedagsanalyser med fokus på just minskat antala användare) då folk med gamla avtal som går ut faller ifrån men försäljningen av de nya lurarna lär samtidigt öka hela året, de ska ju släppa ännu fler modeller senare i år och marginalerna på de nya lurarna har visat sig vara imponerande höga.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-14 12:27:54

#11

Tack. Mycket intressant.

Angående användarbasen på 75 miljoner användare så skulle det vara intressant med en uppskattning av hur många av dessa som har gjort ett medvetet val att använda Blackberry. På många företag så har det ju tagit tid innan man har godkänt användande av Android eller iOS-telefoner som mail-telefon, pga den undermåliga säkerheten. Så här lär vi ha ett antal miljoner av "ofrivilliga" användare som fortfarande använder BB. Ovanpå detta har vi ett antal miljoner användare från Latinamerika (och kanske delar av APAC, vet inte hur det ligger till där) som använder BB, därför att det har varit det självklara lågprisvalet för att få tillgång till mobilt Internet. När nu företagen öppnar upp för iOS och för Android, samt att det nu finns mängder av andra lågrprisalternativ för mobil datatrafik är frågan hur lojala dessa 75 miljoner användare är.

Hur som helst, hoppas jag att du får rätt och att Blackberry lyckas vända på steken. Jag gillar deras business-approach och nytänk - ska också bli intressant att se vilka användningsområden som kan komma att uppstå med realtids-OS i mobilen.

0
Ogilla!
43
Gilla!
2013-05-14 13:01:02

Kvalitetstråd !

0
Ogilla!
44
Gilla!
2013-05-14 14:20:30

#12

Hej Guldivar!

Har du något bolag eller aktie som DU tror på?

Jag tycker du bara skriver inlägg om aktier du inte gillar.

Har du något bra tips?

Med vänlig hälsning, Stalle

Inlägget är redigerat av författaren.

#14

Hej, det stämmer bra det att jag oftare kommer med invändningar än motsatsen. Detta har flera förklaringar:

1. Som trader är det viktigaste att hålla sig borta från det som sjunker, vare sig det handlar om börsen som helhet under vissa tidsperioder eller om enskilda aktier. Gör t ex experimentet att räkna om indexutvecklingen de senaste 15 åren om du bortser ifrån Asien-krisen 1998, IT-bubblans kollaps 2000-2002, samt finanskrisen 2007-2009. Du kommer att se en extrem skillnad i avkastning. Om du håller dig borta ifrån denna sortens perioder, så kan du i mångt och mycket blunda och peka under resten av tiden - du kommer ändå att ha en bra avkastning. Detsamma gäller enskilda aktier. Feltänket de flesta gör på aktiesidor, är att tror att framgång på börsen handlar om att "hitta vinnare". Det behövs inte, det gäller bara att hålla sig borta, när det är läge att hålla sig borta. Det är också betydligt lättare att identifiera varningssignaler än att identifiera säkra vinnare (vilket är nästan omöjligt) - varför jag ser det som underskattat att ha detta fokus. Ett exempel: det gick med säkerhet att säga för ett år sedan att säga Nordic Mines var på ruinens brant, och att det därför var läge att hålla sig borta. Däremot hade det varit mycket svårt att säga det motsatta om någon aktie (dvs att allt talade för uppgång). Det är således oftast lättare att komma fram till vad man ska hålla sig borta ifrån, än motsatsen.

2. Det finns en tradition både inom den etablerade finansbranschen och på aktie-sidor att skrika "köp" 10 gånger för varje gång man skriker "sälj". Således finns det alltid ett underskott av skribenter som belyser riskerna. Jag tar gärna den hatten, då den andra hatthyllan redan är så överfull att det inte finns hängare kvar.

3. Nuvarande penningpolitik världen över med artificiellt låga räntor, gör att det är extremt svårt att se tydliga bull-case. Även bolag som är intressanta som bolag betraktade är oftast redan högt värderade. Jag kan nämna några bolag på börsen som jag i stort är positiv till, dock tycker jag inte att värderingen är jätteattraktiv för något av dem: Arcam, Axis, Elekta, Ericsson, Handelsbenken, Pricer, Sobi är exempel. Min huvudtes är dock att OMX30 kommer att toppa kring 1250-1270 under sommaren och att vi sedan i princip kommer att få se en kopia av 2007 - dvs USA toppar sent i höst, 2014 blir nattsvart världen över. Enligt punkt 1, så är det med denna marknadssyn både irrelevant och oansvarigt att försöka att hitta "vinnare" - snarare ligger fokus nu på att återigen vara disciplinerad nog att komma ut även genom nästa krasch som en vinnare.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-14 15:10:26

Blackberry håller förövrigt en konferens denna veckan med start exakt nu, kanske dyker upp någon nyhet, man kan kolla här, VD:n ska snacka när som helst:

http://www.blackberrylive.com/content/webcast

#14

Jag ska tillägga ytterligare en punkt, som kanske nästan är den viktigaste:

- Hur sakliga invändningar mot ett case bemöts, är kanske den bästa indikatorn som finns på casets relevans. I detta fallet så har MangeMan bemött de invändningar jag hade på ett föredömligt sätt, och jag måste säga att jag köper caset baserat på de svaren jag har fått (dock fortfarande extremt hög risk, men uppsidan verkar finnas där).

I många andra fall bemöts däremot sakligt ifrågasättande av upphaussade aktier med nonsens-kommentarer som "baissar-snack" etc. - i dessa fall kan man vara säker på att "kejsaren är naken", dvs att casen inte har någon substans (eller åtminstone att de som skriver om dem inte själva förstår att uttrycka den).

0
Ogilla!
9
Gilla!
2013-05-14 16:59:22

#15, 17

Ok! Tack för ett utförligt och bra svar.

Med vänlig hälsning Stalle

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-05-14 17:40:22

#17

Tack för de vänliga orden :)

Fast när de gäller risken har jag svårt o se det som extremt hög så länge aktien ligger på dessa nivåer, som sagt räknar rman på slakt/likvideringsvärde så hamnar man mellan $10-$14 dollar per aktie, aktien ligger bara precis över detta. Jag ser det mer som att man köper aktien nästan till slaktvärde idag, så får man all potentiell uppsida på köpet. Om de gör vinst på $3-4 redan i år så bör ju aktien ligga på $30-40. Det ger en extremt bra risk/reward.

#19

Ja, det är kanske så. Det som skrämmer lite är ju de eventuella likheterna med Palms utveckling (och som också sades ha värdefull teknik i sitt Palm OS + en massa patent) innan HP till slut köpte det kollapsade bolaget för $1.2B. Men, kanske är som du säger Server-delen den stora skillnaden som gör att man inte ska dra för långtgående paralleler.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-14 19:13:37

Fast Palm hade ju rätt usla finanser, deras alternativ var väl i princip att gå i kk, Blackberry har lyckats med konststycket att stärka sina finanser det senaste året, trots kollapsen av marknadsandelar och trots att folk förmodligen väntat med att köpa en ny Blackberry tills de nya lurarna släpptes.

Hela Blackberrys agerande, med nya VD:n i spetsen, under senaste året har varit fenomenalt sett till de ruttna förutsättningarna, de har lyckats sälja ut lager av massor av gamla modeller vilket stärkt kassan, de har med framgång genomfört ett besparingsprogram som kapat stora kostnader, de har samtidigt lyckats med en lansering av deras helt nya operativsystem och två nya lurar plus deras nya Blackberry enterprise server.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-05-15 16:28:41

USA's största polismyndighet, Los Angeles County Sheriff's Department, meddelar idag att de går över till BES10

http://finance.yahoo.com/news/los-angeles-county-sheriffs-department-120000353.html

"I have personally tested devices on many smartphone operating systems and I think the BlackBerry 10 platform is a homerun. It's very secure right out of the box, a great benefit to government and business, and is designed to make your various communication methods more efficient."

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-15 16:52:23

Fler på samma tema som kommit idag:

"New York City Department of Information Technology and Telecommunications (DOITT) confirmed that, "The City of New York DOITT intends to deploy 2,000 BlackBerry 10 smartphones by this summer and views BlackBerry Enterprise Service 10 as a key component to our enterprise mobility strategy.""

"Bank of Montreal announces BB10 deployment

BMO “endorsed BlackBerry 10 as their platform of choice” and Claudette McGowan, VP of Digital Workspace Services at BMO, said “We are placing BlackBerry 10 orders with our North American carriers. BlackBerry remains our enterprise standard and we’ve begun deploying within our environment.”

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-05-16 08:15:18

Det ingår som sagt en Android runtime i BB10, vid nästa stora uppdatering till BB10.2 kommer även denna Android runtime uppdateras till nyaste versionen av Android, Jellybean 4.2.2.

Då får man alltså både BB10 och nyaste Android i en och samma lur, eftersom BB10 är i grunden ett mycket mer effektivt OS (pga QNX, microkernel OS mm) så antyds det att man på BB10.2 kommer kunna köra Android appar snabbare och stablare än på många Android lurar.

Det ryktas även om en ny touchscreen lur senare i höst som ska bli ännu mer high-end, med större skärm och absolut senaste hårdvaran, tanken är att den ska vara vassare än både S4 och den nya iPhone som bör komma innan.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-17 21:19:46

Under Q4 2012 hade Blackberrys marknadsandel av nyförsäljningen i Kanada sjunkit ända ner till 6%, idag fick vi veta att deras andel mer än dubblats till 13,5% under Q1 2013, trots att den nya luren Z10 bara funnits till försäljning under halva det kvartalet, och Q10 luren inte ens släppts än.

UK brukar ha jämförbara siffror som Kanada när det gäller Blackberry, når de upp till samma andel där lika fort så är det över all förväntan och då är det bara en tidsfråga innan andelen börjar klättra rejält i USA också, även om det är från en ännu lägre nivå där.

Här är en länk med en graf på också, synd tydligt hur Blackberry tar tillbaka andelar på bekostnad av både Samsung och Apple

http://mobilesyrup.com/2013/05/17/blackberry-winning-back-canadians-market-share-now-at-13-5/

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-05-17 21:29:05

En undersökning av 1300 tillfrågade tidigare Blackberry användare som bytt till iPhone eller Android visade att 64% nu var sugna på att byta tillbaka

http://www.zdnet.com/two-thirds-of-blackberry-converts-tempted-to-return-by-q10-7000015552/

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-05-20 08:11:22

Skön helt ny reklamvideo för BB10 som visar exempel på vad QNX redan gör

http://youtu.be/rGW76JB90Ro

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-05-27 15:27:15
0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-05-28 21:41:33

Analytikerna fortsätter att briljera, nyss var det Deutshe Bank's analytiker som behöll sin rek på $8 och hade följande att säga :

" survey of sales of the company’s recently released smartphones based on the BB10 operating system over the course of the past week displayed a “tepid reception” for the Q10 smartphone in the U.K."

Problemet var bara att hälften av de butiker han kontaktat (via telefon) tillhörde EE, nästan inga butiker inom den kedjan har ännu fått några Q10 lurar öht så då är det ju inte så märkligt att de inte sålt några!

Dessutom kontaktade han inte en enda Vodafone eller Carphone Warehouse, där det säljs överlägset flest Blackberrys i UK!

Man tar sig för pannan...

Här sågas hela den rapporten rätt hårt:

http://seekingalpha.com/article/1463101-lifting-the-veil-on-deutsche-bank-s-flawed-blackberry-study

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-12 21:14:55

Aktien har dalat rätt konstant nu i flera veckor på låg volym, ligger på $13.50 här. Intressant är att det idag framkommit att något finansbolag som heter ATL 12 har köpt på sig 44 miljoner aktier efter den 1 april och är nu näst största ägare efter Prem Watsa, bolaget är baserat i Spanien och verkar mest bestå av folk från Morgan Stanley, i övrigt är det mest ett stort mysterium ännu vad detta innebär.

Antalet blankade aktier har också ökat lite till och ligger kring 180 miljoner aktier. Om vi tar bort aktier från Prem Watsa, Mike Lazaridis och ATL 12 ur floaten så hamnar short interest på nästan 50%!

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-25 08:59:00

Intressant action igår, positiv på en svag marknad.

- BlackBerry (BBRY.O) launched a service on Tuesday allowing government agencies and corporate clients to secure and manage devices powered by Google Inc's (GOOG.O) Android platform and Apple Inc's (AAPL.O) iOS operating system........could help the company sell high-margin services to its large clients even if many, or all, of their workers are using smartphones made by its competitors.

http://news.yahoo.com/blackberry-launches-manage-android-apple-052740832.html

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-25 20:32:50

Rapport på fredag innan öppning, nästan alla björn-analytiker som följer bolaget har på sista tiden kommenterat att rapporten förmodligen kommer bli bättre än deras prognoser, men på lång sikt är det ändå kört enligt dom, de skjuter undergången framför sig således men beåller sina låga riktkurser istället för att erkänna att de misslyckats med sina analyser.

Nu när BB10 bevisligen inte var Dead On Arrival som de från början hävdat och när senaste rapporten till och med visade vinst så tvingas de justera sina argument rätt rejält och de flyttar allt elände allt längre fram i tiden, ett spel de lär fortsätta med i brist på andra argument tills den dagen de känner sig tvingade att kasta in handduken.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-25 23:21:14

Nasdaq släppte just blankningsstatten för två första veckorna i juni, ytterliggare 10 miljoner blankade BBRY aktier under den perioden, helt hysteriskt.

0
Ogilla!
7
Gilla!
2013-06-28 15:31:27

satt de på info tro? -27% nu?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-28 16:03:56

Ja rapporten var förvånansvärt usel, förlus på 13 cent och sämre försäljning än väntat dock ökade kassan ännu mer till $3.1 miljarder och börsvärdet här är endast $5,5 miljarder.

Info lärt de knappast suttit på iofs, 200 miljoner shorts kan knappast sitta på "hemlig"/inside info som inte 500 miljoner longs skulle få veta.

De stora besvikelserna var försäljningen av BB10 lurar som uppgick till 2,7 miljoner när förväntingarna låg på runt 3,5 miljoner, plus att de guidar även nästan kvartal med förlust vilket inte särskilt många hade räknat med.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-20 23:49:09

Det ser mörk ut.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-21 02:47:07

Lyssnar ni inte på dt-radion ;) Yenkarna älskade sina BB ys ,dom kommer stort ,men de tar tid nu .Apple har slagit ut marknaden hårt

( min tanke )

Vi väntar och ser ( 4 G på g ) då byts det lurar o abonemang !!

Mvh Wilden

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-11-04 17:47:39

Mangeman e du kvar ?

Tänkte köpa mig en post, vad har de för kassa just nu ?

MVH

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-11-05 02:23:04

Nej jag sålde allt i somras efter att ha lyssnat på CC:t efter rapporten i juni där VD:n Thorsten måste ha stått för det sämsta CC:t i modern tid, det var som att lyssna på en tågkrasch i slowmotion, plus att han uppenbarligen inte varit helt ärligt bara veckorna innan när han sagt sager i media som inte hade någon som helst bäring i verkligheten. Många märkliga vändor har det varit sen dess när snart sagt vartenda mer eller mindre välkänt techbolag i USA ryktats lägga bud på BBRY men nu blev det uppenbarligen inget bud öht utan de ska försöka vända på skutan, jag avvaktar, deras grundprodukter är ju egentligen väldigt bra fortfarande men ledning och styrelse är för tillfället en stor soppa, bra att VD:n fick nu i vart fall. Om det finns några positiva indikationer i nästa rapport kanske jag köper igen.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-20 21:28:54

The fat lady hasn't sung yet.

http://www.bloomberg.com/news/2014-01-20/blackberry-surges-on-continued-pentagon-dominance.html

"BlackBerry surged the most in more than three years after the U.S. Department of Defense said the company’s smartphones will account for 98 percent of devices in one of its new networks"

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.